vrolijk spelen sinds 1947

Historie

historie-speeltuin-de-driehoek-8

Wijk- en speeltuinvereniging De Driehoek is al sinds 1947 een ontmoetingsplek voor Voorstad Oost en omgeving. Het verhaal van de speeltuin begint in de Gooierstraat, waar het eerste speeltuingebouw werd gebouwd. Het speeltuingebouw was van hout en ging een keer bij een flinke brand verloren. Net als veel oude foto’s en aantekeningen.
Een tweede houten gebouw hield tot 1991 stand. Toen werd het vervangen door een nieuw, stenen gebouw.

historie-speeltuin-de-driehoek-10

Het nieuwe speeltuingebouw heeft ruim twintig jaar gefunctioneerd. Het werd na de bouw nog eens uitgebreid. Het was niet heel handig ingericht, maar voldeed prima. Je kunt het nog steeds zien aan de Gooierstraat: het is tijdelijk het gebouw van de Groene Golf. Een leuke naam voor deze ‘groene’ organisatie, die bovendien prima bij de rand van het dak past.

Buurtfeest Voorstad Oost

Toen de wijk rond 2010 werd aangepakt, ontstond het idee om de speeltuin te verhuizen naar het hart van de wijk. Aan dat idee moesten veel mensen een beetje wennen, maar uiteindelijk is iedereen blij met de nieuwe plek. Het gebouw voldoet helemaal aan de hedendaagse eisen, met onder andere prima sanitair en een goede keuken. De speeltoestellen werden door de medewerkers zelf gebouwd op het oude speeltuinterrein en konden meeverhuizen.

bende

Ook kinderen die wat minder goed uit de voeten kunnen, leven zich in de speeltuin uit. De Speeltuinbende heeft de speeltuin goedgekeurd. Dat is een testteam van kinderen met én zonder handicap.

Speeltuin de Driehoek werkt nauw samen met andere organisaties, ook om financieel gezond te blijven. Zo worden ruimten gehuurd door de Herberg van Ars, FNV en de naschoolse opvang van ’s Heeren-Loo.

Lekker bakkie koffie

Heel gezellig… gewoon even binnenvallen bij de speeltuin voor een kop koffie. Er is overdag altijd wel iemand. Zeker op woensdag, want dan is de koffie-ochtend van de Herberg van Ars.

Vergaderen in de serre

Er zijn prima zalen om te vergaderen. Zelfs voor een congresje met meerdere groepen is genoeg ruimte. De serre is heel geschikt voor kleinere groepjes. Leuk uitzicht naar buiten!

Veilig voor iedereen

De speeltuin is goedgekeurd door de Speeltuinbende. Dat betekent dat ook minder-valide kinderen er lekker kunnen spelen.

Bingo-experts

Sommige bingo-ers zijn echt geweldig. Zitten met een enorme rij kaarten voor zich feilloos alles af te stempelen. Gelukkig kun je ook als beginner leuke prijzen winnen.